Kako poboljšati rođendanske poklone?

7. veljače 2023.

Kupovina rođendanskih poklona dječjim prijateljima često nije najugodnija aktivnost koju možete zamisliti. Dijete ne poznajete najbolje, nemate inspiraciju taj dan, a niti činjenica što vam vaše dijete kaže "ne znam" kada ga pitate što kupiti, ne pomaže. Svi smo se susreli s ovim problemom. I kako se s tim problemom susrećemo mi kada vodimo svoje dijete na tuđi rođendan, tako se s njime susreću i drugi kada dovode dijete na naš rođendan.

Kada nakon takve proslave pogledamo reakciju svojeg djeteta prilikom otvaranja poklona, vidjet ćemo da nekoliko poklona pogađa djetetove želje i djeca im se iskreno razvesele. Takve poklone na kraju često i kasnije koriste. Ali neki pokloni im budu nezanimljivi i djeca im se niti ne nasmiju. Što god s takvim poklonom na kraju napravili, činjenica je da nisu razveselili dijete koje ga je dobilo.

Postoji li bolji način?

Svima nam trebaju bolje smjernice u trenutku kupovine poklona. Kada bi samo znali da dijete voli određenu vrstu odjeće ili da čita knjige ili uživa u igri sa određenom vrstom Lego kocaka, lakše bi planirali koje trgovine posjetiti i što tražiti. Kada bi nam samo roditelji slavljenika mogli dati točnije prijedloge poklona koje dijete želi ili treba, vjerujem da bi svima cijeli proces bio ugodniji - oni koji kupuju trošili bi manje vremena na kupovinu, a ne bi potrošili više novaca, a dijete koje slavi rođendan dobilo bi kvalitetnije poklone kojima će se iskreno razveseliti.

Ako vodimo svoje dijete na rođendan njihovih bratića ili sestrični, prirodno nam je dogovoriti se koje poklone ćemo kupiti. Nije problem saznati vrlo precizan poklon koje dijete želi. Pitali smo se kako taj razgovor koji je toliko prirodan kada se radi o bližnjima približiti i u situaciji kada se radi o dječjim prijateljima iz vrtića ili škole.

Poklon lista

Zamislili smo kreiranje "Poklon liste" darova koje vaše dijete želi koju bi mogli podijeliti sa roditeljima djece pozvane na proslavu. Primjer poklon liste koju smo zamislili može se vidjeti na sljedećoj slici i na ovom linku:

primjer poklon liste za dječji rođendan

Ideja nam je bila staviti opis, sliku i, po mogućnosti, link na web trgovinu gdje se poklon može kupiti. Roditelji djece koja dolaze na rođendan mogu rezervirati kupovinu poklona i time izbjeći dupliciranje.

Napravili smo alat kojim takvu listu možete jednostavno napraviti. Dostupan je na sljedećem linku: Poklon lista

Roditelji kojima pošaljete poklon listu mogu jednostavno i bez neugodnosti vidjeti koji bi pokloni vašem djetetu bili idealni i trošili bi manje vremena na razmišljanje što kupiti djetetu kojeg, potencijalno, slabo poznaju. Poklon listom nikoga ne prisiljavate na kupovanje određenog poklona, već dajete prijedlog što bi vaše dijete stvarno željelo. Ako roditelji imaju drugačije navike darivanja, poklon listu će bez problema ignorirati. Oni kojima ipak treba dodatna pomoć oko odabira poklona, znat će cijeniti vrijednost truda koji ste uložili u kreiranje idealne poklon liste.

Kreirajte poklon listu za svoj rođendan pomoću Poklon liste i pratite kakvu reakciju će imati vaše dijete na ovogodišnje poklone. Sve što trebate je:

  1. Razgovarati sa svojim djetetom o poklonima koje stvarno želi
  2. Kreirati poklon listu pomoću alata
  3. Dodati poklone u poklon listu
  4. Podijeliti link na poklon listu sa roditeljima djece koju ste pozvali na rođendan

Za više informacija kako koristiti alat, pogledajte video u nastavku:

"embedded YouTube video"